Vinkkejä opiskeluun nuorilta

1.Tee aina läksyt

Läksyjen tekeminen auttaa kehittämään ajankäyttö- ja itseluottamustaitoja. Tekemällä läksyjä, tunnilla opittu asia myös muistuu paremmin ja opiskelutaidot kehittyvät.

2.Opeta muita

Jos opetat muille opiskelemasi aiheet, joudut miettimään ja prosessoimaan sitä enemmän ja laittamaan asian sanoiksi, jotka toinenkin ymmärtää. Opettaminen auttaa muistamaan opiskellut asiat paremmin.

3.Etsi oikea vastaus

Kun olet jumissa jonkin kysymyksen kohdalla, etsi oikea vastaus sen sijaan, että mietiskelet sitä. Mitä kauemmin yrität muistaa vastausta, jota et tiedä, sitä paremmin aivosi muistavat tiedon puutteen.

4.Älä stressaa testissä

Tiesitkö, että kokeen tekeminen voi auttaa muistia? Kun teet kokeen ja saat vastaukset, muistat paremmin väärät/oikeat vastauksesi. Jos pyydät jotakin tuttuasi esimerkiksi tekemään sinulle valekokeen, se voi auttaa muistamisen kanssa.

5.Tee muistiinpanoja

Kirjoita selkeät muistiinpanot, jotta tekstiä on helppo ymmärtää ja lukea. Kokeile erilaisten värien käyttöä eri aiheiden kanssa, jotta ne on helpompi eritellä toisistaan ja muistaa. Teksti, joka on kirjoitettu yhteen vain yhdellä värillä (esim. lyijykynä), voi joidenkin silmissä olla vaikealukuista, sillä kaikki tieto tulee yhtenä pötkönä palasten sijaan.

Artikkelin on kirjoittanut Somaliliiton kesätyöntekijä.