Vinkkejä työelämään

1 Luo luottamukselliset suhteet työkavereihin
Se, että voi luottaa esimieheen ja työtovereihin helpottaa työskentelyä ja antaa jokaiselle turvallisen olon siitä, että voi olla oma itsensä ilman selkään puukotetuksi tulemisen vaaraa.

2 Kommunikoi tarpeeksi
Kerro mitä teet. Mitä projekteja olet tekemässä, mitä haasteita, mahdollisuuksia ja ehkä ongelmiakin tehtävä pitää sisällään. Näin saat helpommin tukea ja samalla tiedonvälitys talon sisällä toimii paremmin.

3 Verkostoidu
Verkostoilla on valtava voima nyky-yhteiskunnassa. Kun tunnet tarpeeksi ihmisiä, saat myös enemmän tietoa. Samalla tavalla myös sinusta puhutaan ja kerrotaan mitä kaikkea sinä osaat. Positiivinen tieto kulkee aina verkostoissa eteenpäin, kerro siis onnistumisistasi ja saavutuksistasi kainostelematta, mutta tietenkin ilman leuhkintaa.

4 Käytöstavat kunniaan
Älä ikinä pura henkilökohtaisia kiukunaiheitasi työkavereihisi. Se ei ole reilua ja kolahtaa viime kädessä itseäsi vastaan. Kukaan ei jaksa olla aina arvailemassa työkavereiden mielialoja ja muuttamassa omaa käyttäytymistään sen mukaan. Työpaikka on työpaikka ja siellä tulee pystyä olemaan, jollei aina hyväntuulinen, niin ainakin asiallinen.

Lähde: Monster