Tsemppiä opintojen alkuun!

Kohta alkaa taas opiskelu ja kesän hullun kuumat kelit jää taakse. Toivottavasti. Sillä eihän se olisi kovin mukavaa katsella pitkällä luennolla tai fysiikan oppitunnilla ikkunasta aurinkoista pihamaata ja miettiä miten mukavaa olisi loikoa nurtsilla kylmän juoman ja sormille sulavan jätskipuikon kanssa.

Mutta onhan se innostavaa päästä jälleen oppimaan uutta. Sillä, omaa tulevaisuutta vartenhan siellä koulunpenkillä istutaan. Välillä on hyvä muistuttaa itseään miksi lähti opiskelemaan sitä tiettyä alaa. Ootko koskaan kokeillut tehdä vaikkapa ajatuskarttaa uratoiveistasi? Sillä tavalla saa mukavasti virkistettyä kuvaa omasta urasta ja opiskelusta sekä pidettyä motivaation korkealla. Kaikki ei voi aina olla vaaleanpunaisilla ruusuilla tanssimista yksisarvisten loikkiessa taustalla ja hattarapilvien lipuessa taivaalla, sillä ruusuissakin on piikkejä, yksisarvisia ei ole ja pilvetkin tummuvat aika-ajoin. Niinpä on hyvä kokeilla erilaisia keinoja motivaation ylläpitämiseksi. Tässä yksi!

Ajatukset kupliin ja tavoite kirkkaaksi

Aloita kaivamalla eteesi iso tyhjä paperi ja kasa värikkäitä kyniä. Mieti hetki mikä haluaisit olla isona. Mitä ovat sun vahvuudet? Tykkäätkö olla ulkona? Ootko hyvä somettaja? Vai eikö sulla ole hajuakaan? Siinä tapauksessa siirry vaikka Työkkärin AVO -palveluun selvittämään mikä just sun ammatti vois olla.

Joko selvitit sun vahvuudet? Hyvä! Sitten voit kirjoittaa paperin keskelle lempivärilläsi tavoitteesi, se voi olla esimerkiksi unelma-ammattisi. Piirrä sitten eri väreillä viivoja ja kuplia unelmasi ympärille ja kirjoita niihin asioita, jotka sun pitää tehdä, jotta saavutat unelmasi. Jos keskellä lukee vaikkapa kondiittori, niin ympärille voisi kirjoittaa esim. opettele leipomaan maailman parhaat kuppikakut, ala pitämään omaa blogia tai vlogia leipomuksista, hae opiskelemaan kondiittoriksi, etsi kesätöitä leipomoista, muista pitää vapaapäiviä, käy kakun koristelun kurssi, tee tutustumismatkoja leipomoihin matkoilla jne.

Kaikki pienetkin asiat vaikuttavat tulevaisuuteen. Haluat kai, että menestyt? Siinä tapauksessa, anna palaa ja loista! Onnea opintoihin!