Hoi nuoret!

Ootko miettinyt mikä susta tulee isona? Mikä oli sun lapsuuden haaveammatti? Astronautti, parturi-kampaanja, rekkakuski, nuorisotyöntekijä, maatalon isäntä vai jotain ihan muuta? Haaveilu on tärkeää ja tavoitteiden asettaminen motivoi tekemään töitä unelmien saavuttamiseksi. Mikään ei ole liian vaikeaa, jos on valmis tekemään paljon töitä haaveidensa eteen. Eiks vaan?  Lue tästä mitä kaikkea Uraopas sisältää!

Opiskelu -välilehdellä voit tutustua ammatinvalinnan työkaluihin ja eri opintoasteisiin. Jos sua kiinnostaa opiskelu ulkomailla, siihenkin löydät vinkit tästä osiosta.

Työnhaku -osiossa saat välineet hyvän ansioluettelon tekemiseen. CV-klinikalla voit Suomen somalialaisten liiton toimistolla päivittää oman CV:si, unelmoida tulevasta ammatistasi ja kysyä työhaastattelusta. Kaikki uskonnosta, ihonväristä, kiinnostuksen kohteista ja taustasta riippumatta ovat tervetulleita.

Työelämään siirtyessä, et jää myöskään ilman tukea, sillä tästä välilehdestä löydät suomalaisen työelämän sääntöjä ja vinkkeja mm. vapaaehtoistyöhön.